Może i u was jest tak kolorowa.
A ja po mału robię porządki w ogródku.Na razie trochę przycięłam krzaczki i wyrwałam parę uschłych kwiatów.
Oczywiście zbieram nadal pomidory,które są wyśmienite.
Mam ich tak dużo,że ostatnio postanowiłam zrobić zupę pomidorową.
PAPPA AL POMODORO
- 30 dag pomidorków koktailowych (mogą być w różnych kolorach)
- 60-70 dag soczystych pomidorów (najlepsze to Bawole Serce)
- 4 kromki białego chleba
- 2-3 ząbki czosnku
- kostka rosołowa
- łyżeczka płynnego miodu
- świeża bazylia
- sól,pieprz,oliwa
Duże pomidory parzymy w gorącej wodzie i obieramy ze skórki,miksujemy.
W garnku rozgrzewamy oliwę,wrzucamy posiekany czosnek,a gdy się zeszkli,dodajemy zmiksowane pomidory i kostkę rosołową (lub rosołek).
Gotujemy 15 minut.
Jeśli zupa wydaje się być gęsta wtedy możemy jeszcze dodać więcej wody(lub rosołku) i porwane kromki chleba bez skórek.Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku.
Zupę rozlewamy do talerzy,nakładamy na nie upieczone pomidorki,dekorujemy bazylią lub pietruszką i gotowe.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz